Final Fantasy XV

Det är speltillverkaren Square Enix som står bakom Final Fantasy serien. År 2016 gav de ut del femton som går under namnet Final Fantasy XV. Detta har släppts till konsolerna PS4 och Xbox one. Denna version skiljer sig mycket från föregångarna då de valt att fokusera på en mer realistisk och mörkare atmosfär. Spelet har också mer trovärdiga karaktärer.Final Fantasy är känt för att ha otroligt vackra spelmiljöer och så är fallet även i denna del. De är dessutom vidsträckta, vilket gör spelet mer verklighetstroget. Du kan också anpassa ditt sätt att strida, vilket gör att du har väldigt stora valmöjligheter som spelare. Detta är bara en av anledningarna till att spelet blivit så populärt och älskas av spelare över hela världen.

Berättelsen bakom Final Fantasy XV

Denna version har inte någon koppling till sina föregångare, utan är en helt fristående version. Spelet har en helt egen värld och nya karaktärer. Du befinner dig i en fiktiv värld som heter Eos. Här spelar du en ung prins som har i uppgift att skydda världens enda kvarvarande kristall. Du kommer så klart stöta på fiender som vill erövra den.

Utvecklingen bakom Final Fantasy XV

Spelbolaget började utveckla detta spel redan 2006. Det tog dock nästan 10 år innan det lanserades, vilket gjorde att många började prata om att produktionen hade lagts ner. Det visade sig dock att produktionen hade valt att ändra konsol från PS3 till de nyare PS4 och Xbox One. Det var därför som det dröjde lite med lanseringen av spelet.

Spela Final Fantasy XV mot andra spelare

Förutom originalspelet släpptes senare en expansion där du kan spela online mot andra spelare. Här kan du spela tillsammans med dina vänner eller mot andra från hela världen. Det som händer i denna versionen utspelar sig efter att första berättelsen tagit slut. Du bör alltså klara ut det första spelet innan du köper detta tillägg. Du kommer känna igen mycket av historien i expansionen.