Xbox live games

Xbox är en av de populäraste spelkonsolerna i världen och när du köper en Xbox får du automatiskt tillgång till Xbox live. Detta är en onlinetjänst där du får förfogande till en massa olika extrafunktioner. Detta är helt kostnadsfritt men du kan också uppgradera ditt konto till ett Xbox-guld.I Xbox live har du tillgång till flera olika gratisspel och kan även spela online tillsammans med dina kompisar. Det finns även spel som du köper direkt i onlinebutiken Xbox live och laddar ner till din konsol. Här tar vi en titt på några av de spel som finns.

Final Fantasy-serien

Final Fantasy är en otroligt populär spelserie som har släppts i flera utgåvor. I Xbox live-butiken hittar du flera versioner av spelet och några av dem är gratis. Här ska du utforska en spännande värld tillsammans med en karaktär som du väljer. I denna värld stöter du på andra spelare.Tänk på att det kan skilja mellan vilka spel som är tillgängliga för olika länder. Du ser om ett spel är tillgängligt för Sverige genom att logga in på Microsofts hemsida där det finns en översikt över alla Xbox livespel. Vissa Final Fantasy spel är till exempel bara tillgängliga i USA.

Klassiska spel

Är du en van spelare har du säkert provat spel som Age of Empires eller Resident Evil. Du hittar båda spelen i butiken för Xbox live. Age of Empires är ett klassiskt strategispel där du ska bygga upp din egen armé och förgöra alla andra byar som finns i närheten.Resident Evil är det mycket omtyckta skräckspelet som har prisats flera gånger. Här ska du gå på upptäcktsfärd på en övergiven herrgård som har tillhört familjen Baker. Du ska nämligen ta reda på sanningen om vad som hände din försvunna fru. På herrgården väntar flera väldigt otrevliga överraskningar som får dig att hoppa högt.